Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Pelastusala kokoontuu keskiviikkona 16.10.2024 klo 18.00–18.05 ympäri Suomen mielenilmaisuun turvallisemman liikenteen puolesta.

Palomies oranssiruskeassa asussa ja kypärässä vakava ilme kasvoilla. Taustalla paloautoja. Palomiehen vierellä savuava henkilöauto.

Pelastusalan edustajat pysähtyvät viideksi minuutiksi hiljaiseen mielenilmaisuun paloasemien pihoille ja turvalliseen paikkaan liikenneväylien varrelle eri puolilla Suomea ja maailmaa keskiviikkona 16.10. kello 18. 

Tilaisuudella kunnioitetaan kollegamme Mikko Saastamoisen muistoa ja hänen merkittävää elämäntyötään liikenneturvallisuuden ja tieliikennepelastamisen kehittäjänä sekä Suomessa että ulkomailla. Mikko menehtyi traagisesti 1.10.2024 pyörälenkillään yliajon johdosta. Kuljettajaa epäillään tällä hetkellä neljästä rikoksesta, muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Mielenilmaisun tavoitteena on kiinnittää yhteiskunnallista huomiota liikenneturvallisuuden parantamiseen ja etenkin päihtyneiden kuskien aiheuttamiin riskeihin. Alkoholismi on sairaus, mutta rattijuopumus on valinta. Älä koskaan lähde päihteiden vaikutuksen alaisena liikenteeseen ja estä myös muita tekemästä niin. 

Päijät-Hämeen pelastuslaitos osallistuu mielenilmaukseen kiireelliset tehtävät huomioiden.

Median edustajat voivat kysyä alueensa pelastuslaitokselta ja paikallisilta sopimuspalokunnilta (VPK), ovatko mukana tässä mielenilmauksessa ja missä sitä varten kokoontuvat.

Sosiaalisessa mediassa mielenilmaus näkyy tunnisteilla #TurvallisemmanLiikenteenPuolesta ja #ForSaferRoads.
 
Turvallisemman liikenteen puolesta,
pelastuslaitokset

Lisätiedot

Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen osalta
Salla Virta, viestintäpäällikkö 0440 773 248, salla.virta@paijatha.fi

Seppo Lokka
pelastusjohtaja, Etelä-Savon pelastuslaitos
puheenjohtaja, Suomen pelastusjohtajat

040 3597864, seppo.lokka@etelasavonha.fi

Mikko Puolitaival
riskienhallintapäällikkö, Satakunnan pelastuslaitos, 044 7011 521, mikko.puolitaival@sata.fi

Mira Leinonen
pelastusylitarkastaja, Etelä-Suomen aluehallintovirasto, 040 519 1147, mira.leinonen@avi.fi